Dagbladet skrev tidligere i dag at en skipsreder, rikinger og en rekke redaktører har søkt om elsykkel-støtte på opptil fem tusen kroner for å kjøpe rådyre elsykler.

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum sier han gjorde det som «et stunt. For å demonstrere hvor tåpelig denne ordningen er».

Det gjør Oslo Arbeiderpartiets miljøpolitiske talsperson, Andreas Halse, rasende.

– Du er ikke en imponerende figur fordi du gjør et stunt ut av å søke om penger du mener du ikke burde få. Da er du bare en tåpe som sørger for at penger ikke går til noen som faktisk har nytte av det. Det er ikke noe å skryte av.

– Det var jo en mengde skjellsord. Jeg synes det derimot er bra å få demonstrert hvor lemfeldig de bruker skattebetalerens penger. Da er det strålende hvis jeg har spart Oslo kommune for penger som de hadde tenkt til å kaste ut av vinduet, sier Stavrum, som sier han ikke har tenkt til å bruke støtteordningen.

Også SV er rasende på Stavrum.

– Jeg vil utfordre Gunnar Stavrum til å bruke el-sykkel-tilskuddet på at en fattig familie får seg ny sykkel, det har han jo mer enn god nok råd til, særlig med tilskuddet. Grafser han til seg pengene sjøl, kan han like gjerne bare holde kjeft, sier leder for Bjerke SV, Bjarne Kristoffersen. Han kritiserer redaktørene og rikingene for at de har tatt imot støtten.

– Kaksene står helt fritt til å la være å bruke velferdstjenester. Helt fritt. Hadde de hatt litt skam i livet ville de ganske enkelt latt være å søke, hvis de synes ordningen er for god for dem, sier Kristoffersen.

Stavrum avviser kritikken.

– Hadde det vært sånn at jeg fikk de fem tusen kronene så skulle jeg gjerne gitt det til en fattig familie, men jeg har jo bestemt meg for å ikke ta imot pengene. Jeg ser på dette som kunnskapsløse uttalelser som er gitt i affekt, sier Stavrum til Dagbladet.

Les mer hos Kjendis.no

ektenyheter