Nyhetsprogrammet «60 Minutes», som har vunnet over 100 Emmy-priser siden oppstarten i 1968, tar i siste program for seg rapporten som ble laget i USA etter terrorangrepene 11. september 2001.

2977 mennesker ble drept da 19 terrorister fra al-Qaida kapret fire passasjerfly og gikk til angrep på World Trade Center i New York og Pentagon i Arlington County. To av flyene traff World Trade Center, ett traff Pentagon og det fjerde hadde retning mot Washington da det styrtet etter at passasjerer tok opp kampen med terroristene om bord.

Amerikanernes granskingsrapport ble ferdigstilt i 2003, men 28 av sidene i denne rapporten har vært hemmeligstemplet, både under president George W. Bush og president Barack Obama.

Myndighetene nekter å offentliggjøre innholdet og kommer med den lite overbevisende begrunnelsen at det ikke finnes noe ukjent på de 28 sidene, samtidig som innholdet kan ødelegge forholdet mellom USA og Saudi-Arabia.

Mange har mistenkt Saudi-Arabia for å ha vært involvert i 9/11 og det er velkjent at landet er en storsponsor av jihadist-ideologi i Vesten.

Les mer hos Side3

ektenyheter