Foto: Kristianstad kommune/Facebook

Stadig flere foreldre holder sine barn hjemme fra Centralskolan i Kristianstad etter at barnene mishandles av de nyankomne innvandrerelever som går på skolen.

– Mine barn har blitt hjemme siden onsdag, de har ikke følt seg trygge, sier en urolig mamma.

Barn som blir slått, sparket, kvalt og som blir utsatt for annen krenkende behandling. Slik ser hverdagen ut på Centralskolan i Kristianstad. Skolen har tatt imot et stort antall nye elever, og i den senere tids asylkaos har de to forberedelselsklasser for nyankomne innvandrere. Og det er de nyankomne innvandrerbarna som skaper problemene.

 

– Mine barn har vært hjemme siden onsdag. De har ikke følt seg trygge, og jeg har ikke ville tvinge dem dit, sier mammaen Malin som har to gutter som går på skolen til Fria Tider.

Rektoren og lærerne har formanet om at de svenske barnene skal «gå derifra» om det blir bråk eller konflikt med innvandrerbarna, en oppskrift som ikke fungerer.

 

– Når de går derfra blir de forfulgt av den gjengen som kaller den for fæle ting, de bruker et veldig krenkende språk for barn i andre og tredjeklasse, sier Malin og legger til:

– Når en av guttene sier at han ikke ville være med og spille fotball for at innvandrerne jukser, angriper to av dem han. Det ender med at den gutten er helt dekket av blod innen det kommer noen voksne og griper inn.

Ikke alene

Malin er ikke den eneste foreldren som lar sine barn bli hjemme ettersom de ikke føler seg trygge på skolen. Madeleine er en annen mamma som også har to gutter som går i første og andre klasse på skolen. De blir også hjemme siden de er redde for å gå på skolen.

– Mine barn var hjemme fredag ettersom deres bestekompis holdt på å bli kvalt torsdag, sier hun.

– De hadde kjempevondt i magen, min likke gutt som er sju og går i første ble ganske brutalt spent ben på. Knærne hans er helt blåslått.

Rektoren: «Ha forståelse»

Malin og Madeleine er tydlige på at de ikke vil ha noen heksejakt på skolen og at de vil at det skal bli bra igjen. Det er dessuten langt fra alene om å være oppmerksom på problemet. I går traff foreldre fra sju familier rektoren Annika Persson for å prate med henne om problemet med de voldsomme innvandrerbarna.

Til å begynne med vegret rektoren seg for å prate med de angripede elevenes foreldre, men etter en stund ga hun etter og stilte opp på et møte. Med seg hadde Madeleine et brev som hennes to sønner hadde skrevet til rektoren.

En annen artikkel fra skolen

Les mer i Fria Tider.

ektenyheter