Kanskje sjokk for journalister og politikere. Trygdesystemet er overfylt av personer med flyktning- og innvandrerbakgrunn.

– Man skal ikke fortelle dem at man eier noe. Gjør man det, er det et problem, sa en imam i en moské i Odense til et dansk par, da han uten å vite det ble filmet med skjult kamera.

Dansk TV2s dokumentarserie «Moskeerne bag sløret» har skapt enorm debatt i nabolandet vårt. Blant uttalelser som ryster danskene er imamer som uttaler at muslimer er i ferd med å «erobre» Europa og at det er riktig å steine kvinner som er utro.

En del av debatten dreier seg nå om muslimske parallellsamfunn som utvikles fordi de ikke ønsker å bli en del av det danske samfunnet.

– Utgjør 84 prosent

Avisen Ekstrabladet omtaler ny statistikk om sosialhjelp som sjokktall. Den aktuelle statistikken viser at det danske trygdesystemet er overfylt av personer med flyktning- og innvandrerbakgrunn.

En rapport fra det danske arbeidsdepartementet viser at det blant samtlige ektepar hvor begge går på trygd, utgjorde 84 prosent personer av ikke-vestlig opprinnelse i 2015.

Til sammenligning utgjør personer med ikke-vestlig opprinnelse kun åtte prosent av Danmarks befolkning i aldersgruppen 16-66 år.

Les mer i Nettavisen.

ektenyheter