Regjeringen har gått for langt i San Bernadino-saken.

Rettspapirene ble innlevert av Justisdepartementet på torsdag. De beskriver Apples retorikk i San Bernardino-saken som «falsk» og «etsende». De protesterte særlig mot Apples beskrivelse av FBIs rettskjennelse som fører til en «politistat.»

Men «politistat» er ikke en dårlig beskrivelse av scenarioet justisdepartementet beskriver noen få sider senere i fotnote ni:

9. For the reasons discussed above, the FBI cannot itself modify the software on [the San Bernardino shooter’s] iPhone without access to the source code and Apple’s private electronic signature. The government did not seek to compel Apple to turn those over because it believed such a request would be less palatable to Apple. If Apple would prefer that course, however, that may provide an alternative that requires less labor by Apple programmers.

Fikk du med deg den? Det er en klassisk politi trussel: Vi kan gjøre dette enkle måten eller på den harde måten. Gi oss den lille tingen vi ber for-en måte å omgå sikkerhetsprogramvaren-eller vi tar hele greia: Dine kronjuveler og det kongelige segl også.

Med Apples kildekode, vil FBI kunne i teorien skape sin egen versjon av iOS med sikkerhetsfunksjonene strippet ut. Stemplet med Apples elektroniske signatur, vil Spesialenhetens versjoner av iOS kunne utgi seg for å være ekte vare. Det er åpenbart hvilke implikasjoner dette har.

Vet justisministeren hva hennes advokater holder på med? Vet presidenten?

Kilde Fortune.com.

ektenyheter