En barnevernssak fra Vestlandet har engasjert kristne over hele verden. Lørdag demonstrerte flere hundre i Melbourne i Australia under slagordet «Stop barnevernet».

Barnevernssaken involverer et foreldrepar med tilknytning til Romania. Demonstrantene mener at det norske barnevernet har kidnappet barna deres,og i løpet av lørdagen skal det demonstreres i flere europeiske byer. I den rumenske byen Baia Mare viser bilder på sosiale medier at en stor folkemengde var møtt frem til demonstrasjon lørdag.

Demonstrantene mener at barnevernet har grepet inn overfor familien, på grunn av at barna ble utsatt for kristen indoktrinering.

– Vi samlet inn 320 underskrifter, fra demonstrantene som var over 17 år, og hele miljøet har reist seg her nede. Det ble holdt taler og det var musikalske innslag. Vi forstår at myndighetene av og til må gripe inn overfor familier, men i denne saken har det gått altfor langt, sier Mircea Campian, som er en talsmann for det rumenske miljøet i Melbourne.

Til ambassadøren

Det var egentlig meningen at demonstrasjonen skulle foregå utenfor det norske konsulatet i byen, men den ble i stedet flyttet til parlamentsbygningen i den australske storbyen.

– En av talerne kjenner faren i familien, og han beskrev hans karakter for de fremmøtte. Vi er svært godt fornøyd med oppmøtet. Vi kommer til å fortsette å demonstrere, til vår stemme blir hørt, sier Campian.

Mandag skal underskriftene overleveres til den norske ambassadøren i Sydney, og et rumensk kirkesamfunn i Perth har skrevet et brev til ambassadøren, hvor de gjentar anklagen om at barna har blitt bortført fra sine foreldre.

Les mer i VG.

Les også: Barnevernet ruinerer ressurssterk familie i Fana

Andre kilder: Lifesitenews, Stop Barnevernet, Facebook-side,

ektenyheter