Slutt for ytringsfriheten i Danmark? Mann dømt for å kritisere Islam

En mann har blitt dømt 4 dagbøter a DKK 400 for å sammenligne islam med nazisme.

Det koster den dømte Flemming Nielsen fire dagbøter på 400 danske kroner hver å sammenligne islam med nazisme. Det har retten i Helsingør avgjort i dag, skriverTV 2. Han skal dessuten betale saksomkostninger, fremgår det i dommen.

Helt konkret var det snakk om følgende utsagn, som Flemming Neiseln skrev som kommentar til et oppslag på en annens Facebook-vegg den 29. november 2013 (på dansk):

Ideologien Islam er fuldt ud lige så afskyvækkende, modbydelig, undertrykkende og menneskefjendsk som Nazismen. Den massive indvandring af Islamister her til Danmark, er det mest ødelæggende det danske samfund har været udsat for i nyere historisk tid.

“Generaliserende påstander”

Ifølge dommen vurderte retten Flemming Nielsens uttalelser som “generaliserende påstander, som er hånende og nedverdigende overfor tilhengere av islam.”

Flemming Nielsen er meget misfornøyd med dommen, da han ikke mener at han overtreder straffelovens rasismeparagraf.

– Jeg har ikke overtrådt oaragrafeb jeg blev anklaget for. Jeg nevner ikke religionen islam eller muslimer med et ord. Det er henvist til islamister og ideologien islam, sier Flemming Nielsen til TV 2.

Les mer i Ekstrabladet.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
  • JonasHas

    Oppfattet innlegget som rettet mot fundamentalistiske muslimer. Tenk om dette gjaldt i Norge og haha

  • Denne dommen kan da ikke bli stående!?

  • Albin Kristiansen

    Det sier vel det meste om danske myndigheter hvis dette blir stående.
    I Norge kan det ikke komme noen slik dom, da det hagler med nazi-bekyldninger i alle retninger i kommentarfelt uten at noen har blitt dømt av den grunn. Da vil de ta på seg tungarbeid. Det vil bli mange anmeldelser…
    Dessuten et ganske barnslig forsøk på å ta ytringsfriheten fra folk… uverdig en rettstat.

  • rettfralevra

    Merkelig ?? Jeg har da sett mange som har sammenlignet islam og nazismen, begge totalitære ideologier.

  • Bjarne

    Dette er jo justismord! ….. Islam er rasistisk, en menneskefiendlig ideologi og kan/bør sammenlignes med nazi ideologien og det som verre er.

  • Individuell frihet

    Dette er helt vilt og et stort forfall for ytringsfriheten. Jeg blir skremt når noen kan legitimere straff for uttalelser som helt klart faller under retten til å ytre seg. Ytringsfriheten stopper der hvor den utgjør direkte trusler eller uthenging av enkelt individer. Jeg har problemer for å aksepterer at slik skjer i vesten i 2016. Tankene jeg sitter igjen med er avskyelig og skremmende.

    Samtidig så har ikke Islam noe med rasisme å gjøre. Rasisme omhandler rase som hudfarge og hvordan vi ser ut. Dette er metafysisk gitt og kan ikke dømmes eller stilles spørsmål med.
    På den andre siden så har vi kultur og religion, disse er menneskeskapt og må derfor vurderes og dømmes slik at vi kan redusere irrasjonelle kulturer og støtte opp om rasjonelle kulturer.

    Sist men ikke minst så er ikke Flemming Nielsens uttalelser feilaktig, Under den andre verdenskrig samarbeidet flere muslimske land med med Hitler om utryddelse av jødene, og flere støttet ideene til Hitler. I våre dager er det den arabiske/muslimske verden som kjøper Hitlers litteratur, og de forefekter de samme totalitære ideene. Islam er en barbarisk menneskefiendtlig kultur som undertrykker og som fratar individene deres rett til å bestemme over eget liv. Å se likhetene til Nazismen er ikke vanskelig.

  • Sten Leonhardsen

    Jeg kan ikke tro at denne dommen blir stående…..

  • HalvdantheBlack

    Hm, spørsmålet er om det ikke var hånende og nedverdigende mot nazismen? De hadde finere uniformer, bedre musikk, de hadde sjelden stygge skjegg (en og annen ekkel bart, dog), og hvis jeg ikke helt har lest feil skaffet de en svært rask vekst av BNP. IS er i hvert fall ikke helt der…

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!