En mann har blitt dømt 4 dagbøter a DKK 400 for å sammenligne islam med nazisme.

Det koster den dømte Flemming Nielsen fire dagbøter på 400 danske kroner hver å sammenligne islam med nazisme. Det har retten i Helsingør avgjort i dag, skriverTV 2. Han skal dessuten betale saksomkostninger, fremgår det i dommen.

Helt konkret var det snakk om følgende utsagn, som Flemming Neiseln skrev som kommentar til et oppslag på en annens Facebook-vegg den 29. november 2013 (på dansk):

Ideologien Islam er fuldt ud lige så afskyvækkende, modbydelig, undertrykkende og menneskefjendsk som Nazismen. Den massive indvandring af Islamister her til Danmark, er det mest ødelæggende det danske samfund har været udsat for i nyere historisk tid.

“Generaliserende påstander”

Ifølge dommen vurderte retten Flemming Nielsens uttalelser som “generaliserende påstander, som er hånende og nedverdigende overfor tilhengere av islam.”

Flemming Nielsen er meget misfornøyd med dommen, da han ikke mener at han overtreder straffelovens rasismeparagraf.

– Jeg har ikke overtrådt oaragrafeb jeg blev anklaget for. Jeg nevner ikke religionen islam eller muslimer med et ord. Det er henvist til islamister og ideologien islam, sier Flemming Nielsen til TV 2.

Les mer i Ekstrabladet.

ektenyheter