Foto: Arthur / Flickr

Ved hjelp av pengegaver og nye hybridbiler vil Røde Kors i Møre og Romsdal gi innvandrere gratis kjøretrening. Nå etterlyser de frivillige som kan stille opp.

– Vi avdekker viktige behov, og jeg er stolt over den kreative gjengen i Røde Kors som har satt i gang dette tiltaket, sier Tore Nedregård, daglig leder i Røde Kors Møre og Romsdal til NRK.

Initiativtaker Terri Senior sier dette har vært et etterlengtet tiltak blant flyktningene i fylket. Vanlige kjøretimer koster mye penger, og ikke alle får hjelp til nødvendig øvelseskjøring i forkant.

Overfor Nettavisen presiserer hun at det ikke er snakk om å gi bort kjøreopplæring med kjørelærer. Den må den enkelte selv betale.

– Det er er snakk om her er øvelseskjøringen, der vi andre har fått hjelp av en far eller mor, men der flyktningene ofte kommer til kort. Her har vi gjennom lang tid sett et behov, og det er dette vi nå forsøker å gjøre noe med, sier hun.

Hun peker på at mange innvandrere har et reelt behov for å førerkort.

– Vi ser for eksempel at mange innvandrere søker seg til omsorgsarbeid. De skal ut og jobbe på et sykehjem eller aldershjem. Da er det nødvendig å ha lappen, men for å komme dit trengs det øvelseskjøring.

 

Tiltaket skapte reaksjoner i Nettavisens kommentarfelt. Mange mente tiltaket var rasistisk og segregerende mot etniske nordmenn, noe som tvang fram en kommentar fra Røde Kors:

Andre var også bekymret for sikkerheten til de frivillige som ville øvelseskjøre med innvandrerne:

 

Les mer i Nettavisen.

Les også:

Røde Kors forsvarer terrorister

Røde Kors fjerner sine frivillige fra asylmottak

ektenyheter