MS-syke Einar fikk 106.000 kroner på en uke: – Over min fatteevne

Venner, slektninger og naboer bidrar med å få Einar Nikolaisen til Mexico.
Etter 20 år med sykdommen klarer ikke MS-syke Nikolaisen å arbeide mer. Nå har familien startet innsamlingsaksjon for at han skal få behandling i utlandet, skriver Nordlys.

Bare siden mandag kveld, da Nordlys publiserte første artikkelen om ham, har det rent inn nærmere 80.000 kroner på innsamlingskontoen «Einar til Mexico» som har gått varm på Facebook.

– Over min fatteevne

– Det er helt fantastisk. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle få inn så mye på bare ei uke. Det er over min fatteevne, og viser hvor stor givergleden er, sier han til avisen.

Gårdbruker Nikolaisen (50) fra Sørreisa i Troms var på begynnelsen av 90-tallet kjent som fotballspiller da han begynte å merke at noe var galt med kroppen.

– Jeg fikk noen rare kuldefornemmelser rundt midjen og nedover ryggen, men slutta ikke med fotballen før i 1995. Da fikk jeg også konstatert at jeg hadde MS, fortalte han til avisen mandag.

Fikk avslag av Haukeland sykehus

Sørreisværingen trenger penger til stamcellebehandling ved en klinikk i Mexico, totalt opp mot 500.000 kroner. Dette er behandling han ikke får i Norge.

Les mer i Nettavisen.

ektenyheter