Velgerne mener at Ap-leder Jonas Gahr Støre har håndtert migrantkrisen dårlig. Bare 8.6 % mener Støre har håndtert krisen godt. 42.6 % mener han har håndtert krisen svært dårlig eller dårlig. Dette kommer frem på en meningsmåling bestilt av VG.

32.5 % mener innvandringsminister Sylvi Listhaug (FrP) har håndtert krisen svært godt eller godt, mens 46.0 % mener hennes innsats er svært dårlig eller dårlig.

Støre gjør det bedre hos kvinnelige velgere og har høyere støtte i Midt-Norge enn på Østlandet. Listhaug har høyere støtte hos menn og blant velgere på Vestlandet og i Nord-Norge.

Støre har fått skylden for å ha invitert migrantene etter at han fra talerstolen på Arbeiderpartiets landsmøte uttalte at Norge burde ta imot 10.000 syriske migranter. Migranter har fortalt politiet at de så på dette som en invitasjon til Norge, noe Støre nekter å ta noe ansvar for.

ektenyheter