NRK-ansatte følte arbeidsmiljøet var giftig

(Finansavisen): Etter flere år med konflikter med en rekke ansatte, har NRKs lisenssjef Freddy Lysfjord sagt opp frivillig. På vei ut døren får han med en fallskjerm på nesten 700.000 kroner, skriver Finansavisen.

– Det er en gledens dag, sier en mangeårig ansatt til avisen om Lysfjords avgang, som ikke er alene om uttale seg på samme vis. Felles for dem alle er at ingen tør å si noe offentlig.

Fryktet for helsen

Årsaken er ifølge avisen en sterk fryktkultur i lisensavdelingen.

I mars 2013 varslet de ansatte Arbeidstilsynet i et brev hvor de forteller om en arbeidshverdag som er ille og at de frykter for helsen om ikke noen griper inn.

De beskriver ifølge Finansavisen en hverdag med uthenging og utskjelling i møter og e-poster, utfrysing av medarbeidere og tilbakeholdelse av informasjon. I klare ordelag skriver de ansatte, som er organisert i Norsk Tillitsmannslag, at Lysfjord har krenket, trakassert og kommet med trusler mot ansatte, noe som har skapt en fryktkultur i organisasjonen.

Avviser påstander

Flere mener Lysfjords oppførsel under julebordet 11. desember i fjor kan ha vært en medvirkende årsak til at han nå slutter.

Selv avviser han at han har blitt presset av ledelsen til å si opp.

Les mer i hegnar.no.

ektenyheter

2 KOMMENTARER

  1. Meld til NRK at du ikke lenger har TV.
    Når lisenskontrolløren kommer og spør om du har TV, svar NEI.
    Når lisenskontrolløren spør om å få komme inn for å kontrollere, svar NEI.
    NRK har ingen rett, og politiet har ikke tid til å foreta husransakelse.
    Betaler du lisens betaler du for og støtter venstreekstrem sosialistisk propaganda.