Norske medier taper hundrevis av millioner på annonseblokkering

En av fire nordmenn bruker programvare for å blokkere reklame på nettsider. Et anslag viser at norske medier taper over 300 millioner kroner på dette i året.

Også mobiltelefoner med iOS9 eller Android begynner å få tilgang til programvare som kan blokkere reklame. Programmene kan ofte stilles inn til å gjøre unntak for sider man ønsker å støtte med reklameinntekter.

Det fremkommer ikke hvorfor folk blokkerer annonser. Sannsynligvis er det en kombinasjon av å ville ha browsere fri fra reklame, økt hastighet, lavere mobilregning og misnøye med politisering av norske medier.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • DrD .

  VG, Dagbladet, TV2, Aftenposten ol. blokkeres naturligvis for deres evne til å ikke rapportere de viktige sakene og at de utelater sannheten.
  Nettavisen hadde unntak i Adblock, men etter at de sluttet med Disqus, og gikk over på sin egen diskusjonsplattform, hvor de krever telefonnummeret til debattanten, så kan man ikke lenger være anonym, noe som er viktig for mange. Nettavisen er derfor nå tilbake på listen til Adblock, og er i tillegg slettet fra bookmark lista slik at de leses unntaksvis da det er alt for mye rosablogger som styrer innholdet.
  ABCNyheter blokkeres for deres tåpelige krav om å bruke et ekteklangende falskt kallenavn når man diskuterer, slik som Hans Hansen.

  Ektenyheter, Frieord, de svenske sidene Avpixlat, Friatider, Nyheteridag(.se), og Exponerat har selvfølgelig unntak i Adblock slik at reklame vises og de kan få den inntekten de trenger for å rapportere og avsløre sannheten slik ekte journalister skal gjøre.

  • Heaven

   Bra!
   For å lage en profil på nettavisen uten å oppgi telefonnr logg inn med en facebookprofil.
   Bare lag en fake facebook profil å registrer den gjennom innloggingsfeltet på Nettavisen.

  • Simen Midtfjord

   Jeg blokkerer også de du nevner, pluss alle andre sterkt venstrevridde medier i Norge, det vil si de aller fleste. Og legger inn unntak for de nettsteder som gjør jobben mainstream media ikke gjør.

 • vvreid

  Kan minne om at opera nettleseren har fått innebygd adblokk.. Både på Android og pc

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!