Frustrasjonen over Trond Giskes (Ap) fredning av innvandringsminister Sylvi Listhaug (FrP) er stor i Arbeiderpartiet og da Giske og Ap-leder Jonas Gahr Støre var bortreist var det et lukket oppvaskmøte med ca 25 stortingsrepresentanter fra partiet.

Sentrale kilder i Ap sier at ledelsen er blitt beordret til å endre kurs vekk fra Listhaugs restriktive politikk. Støre har deretter endret tonen og uttalt følgende:

– Det kan se ut som om Frp mener man skal gjøre det ubehagelig for innvandrere å være i Norge, fordi det vil avskrekke folk fra å komme.

Beordringen og endringen i retorikk skjer til tross for at Ap, KrF, V, Sp og regjeringspartiene H og FrP angivelig skulle være enige om innstramninger etter et kompromiss i høst.

Migrant-vinglingen til Ap og sentrumspartier ser ut til å straffe seg. Ap får den laveste oppslutningen siden Støre tok over ledelsen og V faller (sammen med SV) under sperregrensen i en ny meningsmåling. Støre får også svært dårlig kritikk for håndteringen av migrantkrisen i en annen meningsmåling.

ektenyheter