Næringsdrivende fortviler over byggingen av stortingstunnelen.

NEDRE VOLLGATE (Nettavisen): – En tunnel inn til Stortinget til flere hundre millioner er vel påkrevd, men at det skal ta knekken på meg synes jeg er tragisk, sier Petter Dahl, daglig leder i People & Coffee, til Nettavisen.

Dahl har drevet kafeen i Rådhusgata i Oslo sentrum i 10 år, men nå kan det gå mot slutten. Etter at Stortinget startet forberedelsene til byggingen av den 250 meter lange stortingstunnelen rett utenfor i fjor høst, har nemlig omsetningen rast.

– Det er bråstopp, og nesten halvert omsetning fra dag én, sier han og kikker oppgitt ut av kafévinduet på sperringene som er satt opp i gata.

Dahl er en av flere næringsdrivende i området som nå opplever en stor omsetningssvikt, og som er oppgitt over Stortingets mangeårige prosjekt.

Først i 2018 skal byggearbeidet være ferdig. Det betyr tre år med kaos.

– Halvmaraton …
I Nedre Vollgate, der tunnelen til Stortingets nye varemottak skal bygges, er det en anleggsplass. Sperringer, gravemaskiner og groper gjør det vanskelig å ta seg fram, og dermed styrer mange unna bedriftene der.

– Kundene er jo fysisk sperret fra å komme hit. De må jo gå en halvmaraton for å finne fram, sier Dahl.

Han forteller at han har prøvd å holde humøret oppe, og har gjort en del tiltak for å redusere kostnadene, men at han nå er i ferd med å gi opp.

Les mer i Nettavisen.

ektenyheter