Islam
Foto: Illustrasjonsfoto (public domain)

Den tyske visekansler og leder for det sosialdemokratiske partiet SPD Sigmar Gabriel har offentlig gått ut og beskyldt Saudi-Arabia for å spre fundamentalistiske tolkninger av islam i Vesten. Han har også krevet en slutt på praksisen og sagt at tiden er over for at man overser denne oppførselen.

Det er svært uvanlig at vestlige toppolitikere kritiserer Saudi-Arabia på denne måten til tross for at landet har vært ledende i å spre den ekstremt strenge Wahabbistiske tolkningen av islam via bl.a. finansiering av moskeer.

Uttalelsene indikerer også at det er kraftige spenninger innad i kansler Angela Merkels (CDU) storkoalisjon. Merkel har tidligere vært den ledende europeiske politiker i å invitere migranter fra Midtøsten og har blitt beskyldt for å ta lett på sikkerhetstruslene dette medfører.

German vice-chancellor accuses Saudi Arabia of funding Islamic extremism in the West

ektenyheter