Stadig mer sensur på amerikanske universiteter

Studenter på amerikanske universiteter krever i stadig større grad å skjermes fra alt potensielt upassende og støtende materiale. Personer med potensielt støtende meninger forsøkes utestengt fra å tale på campus. Uttrykk som “safe spaces”, “microaggressions” og “trigger warnings” er blitt sentrale i debatten. Selv strafferett rundt seksuelle overgrep er blitt et problematisk tema å undervise.

Aviser som Wall Street Journal og The Economist samt flere professorer kritiserer utviklingen mot stadig mindre meningsbrytning og ytringsfrihet.

Vil fjerne Woodrow Wilsons navn fra prestisjeuniversitet

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!