Den norske regjeringen pøser ut store pengebeløp for å bevare regnskogen i Indonesia. Likevel fortsetter avskogingen. Landet skal ha unnlatt å rapportere om 10 millioner hektar regnskog som har blitt ødelagt eller hogget.

 

Så langt har Norge utbetalt 370 millioner til Indonesia for å legge til rette for utslippsreduksjoner av klimagasser fra skog og torvmyrer, opplyser Klima- og miljødepartementet (KLD) til NRK.

Ifølge Greenpeace unnlot Indonesia å rapportere om CO₂-utslipp på svimlende 1.75 milliarder tonn under klimatoppmøtet i Paris.Det er 33 ganger så mye som norske klimagassutslipp i 2014.

– Rapporten peker på forhold vi er klar over. Den viser at situasjonen er alvorlig i Indonesia. Utslippene fra skogbrannene er svært høye og farlige for miljøet. Vi har tatt opp disse problemene med indonesiske myndigheter. Det er betryggende at de har varslet omfattende grep, sier politisk rådgiver Jens Frølich i KLD.

Les mer på NRK.no.

 

 

ektenyheter