LHL skal samle inn 150 millioner kroner, som skal brukes på utstyr til organisasjonens nye sykehus på Gardermoen.

(Finansavisen): Landsforeningen for hjerte og lungesyke (LHL) ønsker at næringslivsledere blar opp og sponser operasjonsstuer, sykehussenger, medisinsk utstyr og møbler til organisasjonens nye sykehus på Gardermoen, skriver Finansavisen.

De går nå målrettet til verks for å skaffe sponsorinntekter til det som, når det står ferdig i februar 2018, skal bli ett av Europas mest moderne hjerte- og lungesykehus.

Om en bedrift vil kjøpe en hel operasjonsstue for åpen hjertekirurg, er det mulig for den nette sum av 4,3 millioner kroner. Har man ikke slike beløp å avse, finnes det rimeligere sponsorprodukter. En sykehusseng koster rundt 30.000 kroner.

Det er bare kreativiteten som setter grenser for hva slags sponsoravtaler vi inngår. Vi er svært fleksible og vil tilby både pakkeløsninger og spesialtilpassede sponsoravtaler, sier daglig leder i LHL-Fondet, Katja Dilling, til avisen.

– Vi mener denne type sponsing er et godt alternativ for bedrifter som ønsker å gi noen tilbake til samfunnet. Dette er nybrottsarbeid fra vår side. Frem til nå har det vært mest vanlig at næringslivet sponser idretten og kultursektoren, men vi mener denne formen for sponsing er vel så bra, påpeker stiftelsens styreleder Geir Gustav Hantveit.

 

Les mer i Dagbladet.

ektenyheter