Det jødiske samfunnet i Sverige ble ikke invitert til en årlig anti-nazistiske arrangementet til minne om Krystallnatten på grunn av en oppfattet sikkerhetsrisiko, skrev svenske avisen Norrköpings Tidningar.

Arrangørene av «Umeå mot nazismen» ble holdt i byen Umeå i forrige uke, sa at antisemittiske og anti-israelske protester har skjedd under tidligere hendelser og at det ville være et utrygt miljø for jøder.

«Tidligere år har vi hatt en rekke palestinske flagg på disse løpene, og enda en banner hvor det israelske flagget ble likestilt med et hakekors,» sier arrangørene.

Arrangør og lokalt arbeiderparti-medlem Jan Hägglund sa: «Det jødiske samfunnet ble ikke invitert fordi vi antok at de kan være ubehagelig rundt den slags ting.»

Arrangementet dreier seg om Krystallnatten, eller Night of Broken Glass, som markerte begynnelsen på Holocaust i 1938.

Noen byens embetsmenn inviterte det jødiske samfunnet til protest mot dette unntaket, inkludert en seremoni startet av Umeås første nestleder i kommunestyret. Agren sa det utelukkelse var typisk for Umeå, og at han følte seg skamfull.

Les mer i jns.org.

ektenyheter