Juni 2015: I forhandlingene om Syria-avtalen konkurrerer flere partiledere om å framstå som de mest hjertevarme flyktningvennene. Noen måneder seinere vil asylavtalen bli hyppig brukt som valgkamputspill. Nordmenn ønsker å åpne sine hjem for syrere, og demonstrerer for å vise fram den norske dugnadsånden.

November 2015: I forhandlingene om et asylforlik bytter politikerne ut «dugnad» med «ansvarlighet», og de konkurrerer om å komme med de beste innstrammingstiltakene. Frp gjør et voldsomt byks på meningsmålingene, og på nettet blir den norske dugnadsånden overskygget av hets og rasisme i kommentarfeltene.

Dagbladet kan i dag publisere resultatene av en fersk meningsmåling blant det norske folk, og tallenes tale er klar.

Folket har snudd fra juni til november. Nå vil nordmenn ta imot færre, ikke flere flyktninger.

Det norske folk har snudd: Over halvparten av oss sier nei til flere flyktninger, og dugnadsånden er erstattet med netthets

ektenyheter