Fra søndag av begynte Bergen kommune å håve inn penger på bruk av baner de selv ikke engang har betalt for.

Varegg spilte treningskamp på søndag – vanligvis et problemfritt tiltak for å øke aktivitetsnivået og gjøre treningshverdagen litt bedre. Så enkelt vil ikke Bergen kommune gjøre det lenger, skriver Bergensavisen.

Med det nye gebyrregime, måtte Stemmemyren-klubben ut med 920 kroner for å benytte banen. Uforståelig, mener lagleder på G13-laget til Varegg.

– Hva vi betaler for, vet jeg ikke. Jeg ringte kommunen som vanlig, og da var de kjappe med å si at det var nye tider, og at vi måtte betale. Jeg måtte ta kontakt med baneansvarlig for «praktisk gjennomføring», men sa at vi ikke trengte hjelp. Vi trenger ingenting fra kommunen for å spille fotball her, påpeker Holger Hagesæter til BA.

Unison motstand

Ikke bare behøver ikke kommunen løfte en finger – men det spilles også på en bane finansiert av Trond Mohn. Det er også tilfelle for flere titalls kunstgressbaner på kommunal grunn, og en rekke andre idrettsanlegg.

 

Les mer i Nettavisen.

ektenyheter