De to brødrene som angivelig deltok i fredagens angrep i Paris ble avhørt av belgiske myndigheter etter at en av dem forsøkte å reise til Syria tidligere i år, men belgierne lot dem gå, sa en talsmann for den føderale påtalemyndighetenes kontor.

Avsløringen om at belgiske myndigheter ikke bare visste at Abdeslam brødrene ble radikalisert islamister, men avhørte dem, stiller spørsmål ved om handlingene til landets politi og etterretningstjenester i månedene før de slo til på den franske hovedstaden.

Det skrives videre:

 

«Vi visste at de ble radikalisert, og at de kunne gå til Syria,» sa Eric Van Der Sypt, talsmann for den belgiske føderale påtalemyndigheten tirsdag. «Men de viste ingen tegn på mulig trussel. Selv om vi hadde sagt fra om  dem til Frankrike, tviler jeg på at vi kunne ha stoppet dem. »

Les mer i politico.eu.

Les også Tyrkia: Vi advarte Frankrike mot terroristene.

ektenyheter