Foto: Investor’s Business Daily.

Etter å ha brukt flere tiår på å hause opp farene ved global oppvarming, innrømmer nå New York Times at selv om alle land lever opp til deres nåværende løfter om reduksjon av karbonutslipp, vil det ikke utgjøre noen forskjell.

New York Times sikter til en “ny analyse”, som sier at planeten fortsatt vil varmes opp med 3 grader, som er for mye for å forhindre den globale klimakatastrofen.

Analysen kommer fra Climate Interactive, som er kilden til karbonberegninger brukt av USA og andre lands myndigheter. Den konkluderte med at de nåværende løftene – som er laget i forkant av den store klimakonferansen i Paris – vil redusere den forventede globale oppvarmingen til 3 grader, ned fra 4 grader uten løftene.

Husk at klimaforskere sier at en hvilken som helst oppvarming utover 2 grader er katastrofalt (noen mener tom. at dette er for høyt).

Så hva er poenget? Hvorfor skal land påta seg enorme kostnader for å redusere karbonutslipp, når klimaforskerne selv sier at det ikke fører noe godt med seg? Fordi de vil forbedre selvfølelsen? Få noen gode avisoverskrifter?

Noen vil argumentere for at å ta det første skrittet vil lede til mange flere, hvilket kan føre til enda mer kutt i CO2-utslipp i fremtiden.

Men det overser også et ubehagelig faktum som President Obama, Al Gore og alle andre som misjonerer mot fossilt drivstoff ikke vil innrømme. Dersom klimaforskerne har rett, må hele planeten bli helt karbonfri innen 60 år for å hindre en økning på mer enn 2 grader, noe som ingen vil foreslå å gjøre eller si noe om hva innebærer.

Etter det vil det være nødvendig å fjerne massive mengder karbon fra atmosfæren hvert år, noe ingen har en anelse om hvordan skal gjennomføres.

Det er selvsagt også mulig at klimaforskerne tar feil, både angående fremtidig oppvarming og om skadene det vil forårsake, og at vi følgelig ikke trenger å bekymre oss om CO2 i det hele tatt.

Uansett så vil alle klimaløftene om å kutte karbonutslipp være poengløse.

Feel-good policy som ikke gjør noe godt men som fører til en dramatisk økning i kostnader og som ødelegger jobber er ikke noe å feire. Heller ikke de politiske lederne som foreslår dem.

Kilde: Investor’s Business Daily.

ektenyheter