Mulla Krekar er fredag dømt til fengsel i ett og et halvt år for trusler og oppfordring til straffbare handlinger.

Retten kom frem til at utsagnene Krekar kom med i et intervju med NRK 25. februar i år og med en kurdisk TV-kanal noen dager tidligere var straffbare. Krekar uttalte trusler mot en kurder ved navn Halmat Goran.

I NRK-intervjuet ble Krekar spurt om kurderen Halmat Goran.

– Jeg skal sende en gave til den som dreper ham. Hvorfor skulle jeg ikke være glad for det? spør Krekar retorisk i NRK-intervjuet

Krekar er tidligere dømt for trusler mot samme mann tidligere, to andre kurdere og Erna Solberg.

I det nevnte intervjuet kom det også frem at Krekar mente at de som angrep Charlie Hebdo var helter og at personer som tegner Muhammed-karikaturer i Norge fortjener å dø.

NRK har ingen kommentar til dommen, men sier at de tar den til etterretning.

– Vi i NRK mener fortsatt at det var riktig å sende programmet for å vise folk hvilke holdninger en av Norges mest omtalte personer har. Men vi tar dommen til etterretning, og vi kommer ikke til å sende intervjuet igjen, forteller Stein Bjøntegård, publiseringsredaktør i NRK Nyheter til VG.

Det hører også med til saken at den blåblå regjeringen ikke har klart å deportere Krekar tross løfter om dette i forkant fra FrP og at NRK har ikke møtt noen sanksjoner for å kringkaste drapstrusler fra en tidligere dømt islamist.

Krekar dømt til fengsel for trusler under NRK intervju

ektenyheter