DØDSTRUSLER: I 15 år har familien Hussain levd under stadige dødstrusler og trakassering. Fra venstre mot høyre: Leena, Anniesa, Nissar, Sarah, Kubra, Issar, and Miriam Hussain, Foto: Privat

Familien har fått bilen smadret og føler seg fanget i sitt eget hjem. – Muslimske ekstremister står ikke over loven, sier fembarnsfar til Nettavisen.

En familie med pakistansk bakgrunn i Bradford i England konverterte fra islam til kristendom i 1996. I 2000 begynte problemene.

I 15 år har familien på syv levd i frykt og blitt trakassert, forteller de selv til Nettavisen.

Tvunget til å flytte

– Våre liv har blitt sabotert, og det vi har opplevd burde ikke skje i Storbritannia, sier far i familien Nissar Hussain.

– Det er et fåtall som gjøre dette. Muslimske ekstremister står ikke over loven. Alle burde verdsatt den friheten vi har i England og de demokratiske verdiene.

Ifølge ham har de blitt trakassert i en årrekke og ved to anledninger har de måttet flytte etter å ha blitt beskyldt for blasfemi av enkelte i det muslimske miljøet.

– Ved seks tilfeller har vi fått bilen vår utsatt for hærverk. Det er trist at det skal være slik og vi vet at det er muslimske ekstremister som står bak disse handlingene, som ikke er verdig et demokratisk samfunn, sier Hussain.

Det var den britiske avisen Daily Mail som først omtalte saken.

– Våknet av at bilen brente

Han forteller også om at de føler seg som fanger i sitt eget hjem etter å ha blitt angrepet på gaten. De skal også ha fått andre biler de har eid tidligere vandalisert, og det skal ha blitt kastet egg på vinduene på huset.

– Vi tør ikke gå ut av frykt for hva som kan skje. Vi har også opplevd at vi har våknet midt på natten av at bilen vår stod i brann. Presset og undertrykkingen vi har opplevd over så lang tid er slitsomt. Jeg merker det tærer på, sier familiefaren.

Han har også måttet sluttet i sin tidligere jobb som sykepleier på grunn av hetsen.

– Jeg vet ikke hvor lenge jeg holder ut. Det er en enorm psykisk belastning. Vi har flyttet to ganger til ulike deler av Bradford. Spørsmålet er om vi rett og slett må flytte ut av landet, sier Hussain og spør:

– Hvordan er det i Norge? Tror du vi ville blitt akseptert der? Tillater dere at vi har vår egen tro der? Akurat nå har vi ikke råd til å flytte. I tillegg holder de eldste barna på å ta høyere utdanning.

Ifølge Hussain har politiet blitt tilkalt en rekke ganger, men de får ikke gjort noe med problemet.

– Vi bor i et fritt og demokratisk land, det vi blir utsatt for er avskyelig. Politiet får ikke gjort noe, personlig tror jeg de er redd for å bli stemplet som islamofober. Politietaten ønsker ikke et slikt stempel.

Satt i arresten i 12 timer

I ett tilfelle skal også Hussain selv ha bitt pågrepet av politiet etter å ha havnet i klammeri med en mann som skal ha truet hans kone. Etter 12 timer i arresten ble han sluppet løs uten noen straffereaksjon, skriver Daily Mail, som også omtalte familiens situasjon for ti år siden.

Etter å ha flyttet til et nytt område i 2005 så familien ut til å få en ny start. Men i 2008 deltok Hussain i en dokumeentar på Channel 4 om muslimske konvertitter som ble utsatt for mishandling og forfølgelse.

Etter sending ble han gjenkjent av en familie bestående av syv brødre og fire søstre som bodde i samme gate. Det resulterte i at Hussain og familien ble utstøtt.

Det ble blant annet slutt på at de to familiene samkjørte de yngste barna til skolen. De yngste barna til familien Hussain ble også mobbet.

– Det er vondt å tenke på at 15 år av min families liv har gått tapt. I tillegg har mine barn mistet sin barndom. Det er en høy pris å betale for religiøs frihet. Det er ingen pengebeløp som kan erstatte det de har tapt.

Kilde: Nettavisen.

ektenyheter