– En farse, sier Australias landbruksminister Barnaby Joyce om Verdens helseorganisasjons advarsel mot bacon og pølser som kreftfremkallende.

«Hvis du tok alt WHO sier at er kreftfremkallende ut av din daglige kost ville du vært på vei tilbake til steinalderen.» sa Joyce.

Mandag kunngjorde Verdens helseorganisasjon (WHO) at bearbeidede kjøttprodukter ligger i gruppe 1 av kreftfremkallende produkter og utgjør særlig stor fare for kreft i tarmen. I gruppe 1 finner man også asbest, alkohol og tobakk.

«Hele greia er åpenbart pølsevev – å sammenligne bacon og sigaretter,» sa Joyce til den australske statskanalen ABC. Australia som er kjent for sin kjøttsentrerte mat- og grillkultur, har verdens høyeste konsum av kjøtt per innbygger ifølge en rapport fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) utgitt i 2014.

– Hvis man skal ta disse advarslene seriøst, må man ta en titt på resten av lista over de 474 andre tingene som WHO mener er kreftfremkallende. Dette inkluderer å spasere utendørs i byen og solskinn, sier Joyce.

Les mer i hegnar.no.

ektenyheter