Bank of Englands sjeføkonom tror et forbud mot kontanter for å kunne sette renta lavere enn null vil kunne gi store gevinster.

Mange sentralbanker fortsetter med nullrentepolitikk. Bank of Englands sjeføkonom Andy Haldane hevder at dette kan være den nye normalen.

For å sikre vekst i den britiske økonomien ønsker Haldane ifølge The Telegraph å forby kontanter som et middel for å kunne sette en negativ styringsrente. En negativ styringsrente vil bidra til å få fart i økonomien ved at penger brukes – og ikke saltes ned i nettopp kontanter.

Snart syv år med tilnærmet nullrente
– Etter at Fed valgte å holde renten uendret på torsdag, ser det ut til at nullrentepolitikken i USA vil kunne feire syvårsjubileum før jul. Fed er i godt selskap. Også Bank of Japan, Bank of England og ECB har lange perioder med nullrentepolitikk bak seg. Det skriver analytiker i DNB Markets Knut A. Magnussen i en morgenrapport mandag.

Han bemerker at alle de fire sentralbankene i tillegg har benyttet seg av kvantitative lettelser i relativt betydelig grad etter finanskrisen.

Les mer i Nettavisen.

ektenyheter