Hjem Korporativisme Næringspolitikere tjener penger på selskaper de selv regulerer

Næringspolitikere tjener penger på selskaper de selv regulerer

65

Tjener penger på selskaper de regulerer • Aksjer i våpen, shipping og laks • Treffer selskapene sine på grillfest og i eksklusive møter

Stortingsrepresentant i næringskomiteen inviterte fiskeriselskap han eier aksjer i til eget møte for å diskutere hvordan Havbruksmeldingen skulle utformes.

Dagbladet): Stortinget lager rammevilkår, lover for norske bedrifter og selskaper. Nå kan Dagbladet avsløre at flere politikere i Stortingets næringskomite har tjent penger på aksjer i selskaper som er direkte berørt av komiteens arbeid.

Dagbladet har brukt det nylig åpnede aksjonærregisteret for å dokumentere rolleblandingen:

• Stortingspolitikerne har lobby-møter om politikkutvikling og investeringer med selskapene der de selv eier aksjer.

• Stortingspolitikerne har skrevet og vedtatt innspill til både Eierskapsmeldingen og Havbruksmeldingen som angår selskaper der de selv eier aksjer for hundretusener av kroner.

– Jeg er komfortabel med det, men jeg ser at det er lett å problematisere. Jeg ser at noen kan mene at dette er uheldig og uggent og at det blir for tette bånd. Men det er slik demokratiet fungerer og møtet var innenfor reglene, sier Ove Trellevik (H), som er en av politikerne som har sittet på begge sider av bordet.

Les mer i Dagbladet.

ektenyheter
Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!