Muslimer som var blandt flyktningene som i en båt forsøkte å ta seg over Middelhavet fra Libya til Italia i april kastet 12 medpassasjerer overbord og med det drepte dem, fordi de 12 var kristne, ifølge italiensk politi.

Drapene skjedde etter at én av de kristne passasjerene begynte å be for livet sitt. En av muslimene ombord skal da ha sagt til vedkommende at «Her ber vi bare til Allah.»

Italienske myndigheter har arrestert 15 personer mistenkt for å ha drept de kristne på havet, sier politiet i Palermo på Sicilia.

Den opprinnelige gruppen på 105 personer dro fra Libya i en gummibåt. På et tidspunkt i løpet av turen over Middelhavet, skal de mistenkte drapspersonene – muslimer fra Elfenbenskysten, Mali og Senegal – ha kastet de 12 overbord.

Andre personer ombord i båten sa til politiet at de ble spart «fordi de sterkt motsatte seg drukningsforsøket og dannet en menneskelenke,» sa politiet i Palermo.

Ifølge politiet ble båten avskåret av et italiensk marinefartøy, som overførte passasjerene til et Panama-registrert skip. Skipet tok til anker i Palermo, hvorpå arrestasjonene ble foretatt. De 12 som døde var fra Nigeria og Ghana.

Kilder: CNN og Daily Mail.

ektenyheter