Hundrevis av flyktninger og migranter har stormet et tog på Keleti-stasjonen i Budapest etter at politiet trakk seg tilbake fra området rundt stasjonen.

Det utspiller seg kaotiske scener på jernbanestasjonen i den ungarske hovedstaden i morgentimene torsdag etter at fortvilte og frustrerte flyktninger og migranter forsøkte å presse seg inn på et av togene som står på stasjonen.

TV-bilder viser hvordan hundrevis av flyktninger og migranter strømmer inn på stasjonsområdet, og en fotograf beskriver hvordan fortvilte foreldre prøver å dytte barna sine inn gjennom vinduene på et tog som ikke går.

Men en talsmann for det ungarske jernbaneselskapet sier det ikke er satt opp noe tog fra Keleti-stasjonen til Vest-Europa med det første. Også en talsmann for politiet i Østerrike sier at det ikke er satt opp tog fra Budapest til Wien.

Jernbanestasjonen har vært stengt siden tirsdag, og siden da ungarsk politi slått en jernring rundt stasjonsområdet.

Men ved 8.30-tiden torsdag trakk plutselig politiet seg tilbake, og kort etter var plassen foran stasjonen tømt for folkemengden som hadde holdt til der.

Les mer i Nettavisen.

Journalist Claus Cancel fra Radio 24/7 har faktisk vært i Makedonia og Serbia for å følge flykningestrømmen mot Europa. Mer om dette kan du lese i den danske Den korte avis.

 

ektenyheter