SKAPER DEBATT: Den svenske journalisten og programlederen Anna Mannheimer (52) har skrevet en kronikk om hvilken del av samfunnet som bryter loven mest. Foto: Wikipedia

– Det er ganske tydelig hvem som ikke kan følge loven. 

Svensk kronikk går viralt.

I en kronikk i Göteborgs-Posten tar den svenske journalisten og programlederen, Anna Mannheimer (52), et oppgjør med den delen av samfunnet hun mener står for de fleste lovbruddene i Sverige.

Gøteborg-kvinnen viser til et bilde som ble lastet opp på Facebook av fem voldsmenn, med spørsmål om noen så en fellesnevner mellom de fem.

– Om jeg skal være ærlig, så er det ganske tydelig hvem som ikke klarer å følge svenske lover, hvem som slåss, brenner biler, skyter og voldtar. Det finnes virkelig noe de fem på bildet har til felles. De er menn! Alltid, alltid menn, skriver hun.

– Der har dere roten til det onde

Mannheimer mener politikerne lenge nok har stukket hodet i sanden, uten å innse at landet har et voksende problem.

– Dårlig selvtillit kombinert med et grandiost selvbilde, manglende evne til empati, toppet med aggressivitet og dårlig oppdragelse, der har dere roten til det onde.

Videre skriver journalisten og programlederen at Sverigedemokraterna skylder alt på innvandringen, mens de andre partiene klandrer hverandre – alle urolige for den økende volden og hatet i landet.

– Det er ikke kvinnene som..

– Det er ikke kvinner som sitter ved dataen og sender anonyme trusler til andre kvinner. Det er ikke den kvinnelige delen av fotballsupporterne som gjør at barnefamilier ikke tør å gå på fotballkamper. Det er ikke innvandrerkvinnene som lager problemer i drabantbyene.

– Jeg vet at det også finnes mange bra menn, men her var det en fellesnevner vi skulle finne. Hvem som har forårsaker mest skade i samfunnet, og hvilke likheter det er mellom dem. Da blir dessverre svaret – Det er menn!

Kilde: Nettavisen.

ektenyheter