E24 har tidligere skrevet om hvordan Puerto Ricoønsket at USA skulle slå den karibiske øyen konkurs.

Landet klarte da å holde kreditorene unna, og det var håp om en avtale for rekonstrueringen av den 72 milliarder dollar store gjelden, men nå kan det virke som om at kreditorene har mistet tålmodigheten. Tidsfristen til å betale tilbake enkelte låneobligasjoner løper ut allerede denne helgen, skriver Business Insider.

Public Finance Corp, som er en finansieringsdel av Puerto Ricos myndigheter, har gjort obligasjonseiere oppmerksomme på at de ikke har satt over penger til deres forvalter for å betale forfallende betalinger 1. august, en betaling som skal utgjøre 58 millioner dollar.

Under vann

Flere hundre millioner dollar skal være utestående i obligasjonslån som forfaller innen kort tid. Nå kan det virke som om at det første store misligholdet kommer denne helgen.

Gjeldskrisen som anses som verre en Hellas’ krise, er toppen av isberget for en økonomi som lenge har vært i store problemer.

– Gjeldsbelastningen er høy og høyere enn i Hellas dersom man måler gjelden mot inntektene, sa seniorøkonom Knut Magnussen i DNB Markets tidligere i sommer til E24.

Befolkningen har de siste ti årene blitt redusert med 7 prosent, mens den registrerte arbeidsledigheten har steget til 12 prosent. Den økonomiske veksten har vært svak og drives primært av turisme og eksport av legemidler, ifølge Trading Economics.

 

Les mer på E24.no.

ektenyheter