FORSLÅTT: Slik så Asgeir Hoaas ut etter å ha vært på helsesenteret torsdag kveld i forrige uke. Foto: Privat
Kritisk til behandlingen han ikke fikk.

(iFinnmark): Asgeir Hoaas trynet torsdag kveld i forrige uke på Offroad Finnmark 300. Han ble sendt til helsesenteret, fikk sydd 8-10 sting og påvist hjernerystelse, og så sendt hjem.

Ikke helt bra

Når dagene etter gikk, så begynte han å føle seg bedre, men det var ting som ikke var helt bra.

– Jeg hadde vondt i hele hodet, og min svigersøster som er lege, var skeptisk til at det ikke var tatt CT for å finne ut om jeg hadde brudd i hodet etter fallet, sier Asgeir Hoaas til iFinnmark.

Tirsdag fikk han legetime.

– Fastlegen min har ferie, men jeg ble tatt imot av en medisinstudent som var veldig nøye. Hun var også skeptisk til at det ikke var tatt CT av meg, og henviste meg til CT i Hammerfest, sier Hoaas.

Knaket og flyttet på seg

Da han kom hjem etterpå, begynte han å kjenne og trykke i ansiktet sitt.

– Jeg kjente at det knaket og flyttet på seg. Da fant jeg ut at jeg har brudd i hodet, men ikke hvor og hvor mange, sier Asgeir Hoaas.

Onsdag ringte han Hammerfest sykehus og fikk vite at han fikk komme 14. august for å få tatt CT.

– Jeg sa at jeg har flere brudd i hodet og at jeg ikke kan vente, og at jeg måtte komme inn samme dag. Da sa hun som jeg snakket med, at det var ok: Bare kom.

Onsdag dro han til Hammerfest for å ta CT, og bildene ble sendt til Tromsø for vurdering. Etterpå dro Asgeir Hoaas hjem til Alta.

– Halv tolv onsdag kveld fikk jeg telefon fra sykehuset.

– Hun som ringte, sa at jeg har mange brudd i ansiktet. I nesen, kinnbenet, øyehule, og det verste bruddet som er i pannen og som går inn i hjernehinnen, sier Asgeir Hoaas til iFinnmark.

– Det var skremmende, spesielt det siste. Jeg vet ikke hvilke konsekvenser det kunne ha fått hvis bruddet i pannen hadde vært litt verre, om jeg ville ha dødd eller blitt grønnsak, sier Asgeir Hoaas.

Torsdag morgen ringte han Pasientreiser og ordnet med flybillett til Tromsø samme dag. I løpet av torsdag blir han nærmere sjekket på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

Slett arbeid

I etterkant er han kritisk til den manglende behandlingen han fikk på helsesenteret torsdag kveld i forrige uke etter at han ble skadet.

– Det er slett arbeid av dem på helsesenteret, sier han rett ut.

Fungerende kommuneoverlege i Alta kommune, Kenneth Johansen, oppfordrer Hoaas til å ta kontakt med Alta kommune og kommuneoverlegen.

– Det er beklagelig det som har skjedd. Jeg kjenner ikke saken i detalj og kommenterer ikke enkeltsaker i media. Når det er slike saker så gjøres det undersøkelser og vurderinger etter skjønn. Jeg kan ikke si i dag hvorfor resultatet ble som det ble etter undersøkelsen, sier Johansen som ønsker dialog mellom kommunen og Hoaas.

– Så får Hoaas vurdere om han ønsker å gå videre med denne saken.

Kilde: Nettavisen.

ektenyheter