Slik ser meslinger ut.

Etter meslingutbrudd i Disneyland.

Sacramento (NTB): Delstatsforsamlingen i California godkjente mandag et lovforslag om obligatoriske vaksinasjoner for nesten alle skolebarn. Nå er det opp til guvernør Jerry Brown å vurdere om tiltaket skal iverksettes.

Forslaget om obligatorisk vaksinering har skapt opphetet debatt blant Californias politikere etter at det først ble introdusert i kjølvannet av et meslingutbrudd i Disneyland som smittet over 150 mennesker.

I mai stemte senatet i California for forslaget med 24 stemmer mot 14, og mandag ble det godkjent av hele delstatsforsamlingen.

Side2 skrev i  går, mandag, om en dansk mor som raser på Facebokk etter at datteren Dicte har fått meslinger. Hun oppfordrer alle foreldre til å vaksinere barna sine.

«På grunn av noen dumme mennesker med helsedilla ikke har vaksinert sitt eget barn, har vår lille Dicte nå fått meslinger!», skriver hun.

– Angrep på folks frihet

Tiltaket er ønsket av de fleste demokratiske medlemmene, mens flere republikanske senatorer har kalt det et angrep på folks frihet og et brudd på foreldres rettigheter, skriver Los Angeles Times.

Forslaget er på vei til guvernør Browns kontor for gjennomgang. Hans talsmann Evan Westrup har tidligere sagt at Brown mener at vaksiner er viktig og en stor fordel for folkehelsen.

Om obligatorisk vaksinering innføres, vil det innebære at barn som starter på offentlige eller private skoler eller barnehager må ta visse vaksiner, blant andre dem som beskytter mot meslinger og kikhoste. Unntaket er barn som av medisinske årsaker ikke tåler vaksinene.

Flere foreldre har protestert mot tiltaket og mener de selv bør få bestemme om de vil la sine barn vaksineres. Men dersom tiltaket endelig godkjennes, vil vaksinemotstanderne måtte melde sine barn inn i hjemmebaserte privatskoler eller et offentlig program for selvstudium. (©NTB)

Saken er hentet fra Side2.

ektenyheter