IKKE LOVREGULERT: Smartklokker er ikke spesifikt regulert i forskrifter, slik som mobiltelefoner er. Dette er Apples smartklokke. Foto: ERIC RISBERG, AP

Det ble 120 dollar i bot (nesten 1000 kroner), og fire prikker på Canada-mannen for å ha brukt sin Apple Watch mens han kjørte.

Det forteller han til TV-stasjonen CTV News Montreali Quebec i Canada.

Jefferey Macesin stiller seg uforstående til boten, han trodde han hadde lov til å se på klokken mens han kjørte så lenge han ikke tappet på den.

Macesins versjon av hendelsen er slik: «Jeg hadde klokken i en bag, koblet til radioen med en kabel, for å spille musikk. Så jeg byttet sanger med hånden på rattet». Macesin mener smartklokken hans teknisk sett ikke kan defineres som en håndholdt telefon, all den tid den sitter på håndleddet.

Men det mener politiet i Quebec, som brukte paragraf 439,1 – Quebec Highway Safety Code, som regulerer mobilbruk i bil – til å skrive ut boten. Bestemmelsen sier at det ikke er tillatt å bruke en håndholdt enhet som omfatter en telefonfunksjon, under kjøring.

– Det var bare et tidsspørsmål før vi fikk en sak om som dette, men det er definitivt ikke den siste, sier advokat Avi Levy som har spesialisert seg på trafikksaker. Han er ikke overbevist om at Apple Watch i seg selv er en telefon, men at den snarere er en bluetooth-enhet som kommuniserer med mobiltelefonen.

– Smarttelefoner er definitivt i en gråsone, sier Levy.
Les mer på VG.

ektenyheter