– Hvis det skulle vise seg at Hellas trekker seg ut av eurosonen, er det ikke sikkert at dette vil være skadelig for euroen.

Det sier verdens tredje rikeste mann Warren Buffett i et intervju med CNBC.

Milliardæren pekte på at uroen forhandlingene om Hellas trolig har tynget kursutviklingen til euroen noe den siste tiden.

– Hvis alle klarte å lære seg at regler faktisk betyr noe, og de ble enige om en pengepolitikk seg imellom, eller noe i den duren som viste at de faktisk mente alvor, så ville det vært en bra start, sier Buffett til CNBC.

Svakheter

Euroen har de tre første månedene av 2015 lagt bak seg sitt dårligste kvartal siden valutaen ble tatt i bruk mellom 1999 og 2002, skriver Bloomberg. 

– Jeg har helt fra starten sagt at euroen har strukturelle problemer, men det trenger ikke nødvendigvis å bety at den vil feile, sier Buffett til CNBC.

Mandag forsøkte den greske statsministeren Alexis Tsipras å få parlamentet til å bli enige om reformene landet trolig må innføre for å tilfredsstille EU-kommisjonen og Det Internasjonale Pengefondet (IMF), som er landets største kreditorer.

– En kan tilpasse seg de strukturelle problemene, men kanskje noen land ikke er villige til å tilpasse seg, og de bør ikke være med. Det er ikke satt i stein at euroen må ha så mange medlemsland som den har i dag, sier Buffett til CNBC.

 

Les hele artikkelen på E24.no.

ektenyheter