NHO har i årevis argumentert ivrig for lavere formuesskatt. Det gjorde de helt fram til regjeringen i fjor høst leverte et solid kutt. Da ble det musestille fra NHO, og Fremskrittspartiet og regjeringen ble stående alene på barrikadene for gode rammebetingelser for norsk næringsliv.

Istedenfor å støtte regjeringen brukte NHO mye tid og krefter på å kjempe imot regjeringens forslag om å øke grensen for tollfri import fra 200 til 500 kroner inkludert frakt- og forsikringskostnader.

Det manglet ikke på dommedagsprofetier. Resultatet av NHOs manglende støtte var at både kuttet i formuesskatt og økningen i grensen tollfri handel ble mindre enn regjeringens forslag.

Formuesskatten er en særnorsk misunnelsesskatt, og jeg er stolt over at 280.000 pensjonister får lavere formuesskatt for 2015, og at disse pensjonistene får en gjennomsnittlig lettelse på 3.600 kroner. Lavere formuesskatt er også bra for norskeide bedrifter, fordi pengene som går til formuesskatt ellers hadde blitt investert i vekst og nye arbeidsplasser i Norge. Folk flest skjønner at de aller fleste som betaler formuesskatt ikke er blant Norges 400 superrike, og NHO burde støttet regjeringens forslag fullt ut.

 

Les hele kronikken på Dagbladet Meninger.

ektenyheter