Kvinnedagen skal være en dag for alle kvinner. Men i år fastslår paraplyparolen for 8. mars-toget noe 8. mars-komiteen i Oslo lenge har benektet: Kvinnedagen er forbeholdt venstresiden.

Årets paraplyparole lyder: «Stopp regjeringens overgrep mot kvinner.» Blant hovedparolene kan jeg velge mellom blant annet «Håndhev Sexkjøpsloven,» «Kvinner rammes hardest! Forsvar Arbeidsmiljøloven,» «Når salg av Oslo vinner er pensjonstaperne kvinner» og «Øk fedrekvoten. Nei til salg av barnehager!» Dette er ikke kvinnesaker for meg.

Ekskluderer over en million kvinner

Jeg la spesielt merke til notisen nederst i beskrivelsen av arrangementet: «Komiteen ønsker og oppfordrer til mange underparoler og plakater i toget som støtter opp om hovedparolene.» Jeg ønsker ikke å gå under en parole som sier «stopp regjeringens overgrep mot kvinner». Ikke bare er det uklart hvilke overgrep det egentlig siktes til, men den utelukker samtidig alle paroler som ikke er venstresidepolitikk. Dermed ekskluderes både jeg og de hundretusener av kvinnene som stemte på regjeringspartiene ved stortingsvalget 2013.

 

Les hele kronikken på Aftenposten.no.

ektenyheter