– Vi tjener godt i LO, det gjør vi, sier Kristiansen.

Med en lønn på 1,2 millioner kroner årlig, som suppleres med styrehonorarer, er den samlede inntekten til LO-lederen nesten 1,6 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv. Til sammenligning tjener statsminister Erna Solberg om lag 1,5 millioner kroner på å være Norges øverste politiske leder.

 

Denne våren tar Gerd Kristiansen til orde for et svært moderat lønnsoppgjør. Men hun mener det ikke er vanskelig å sette bremsen på lønnsfesten, mens hun selv tjener svært godt.

– Det er ikke vanskelig. Jeg skal vise akkurat den samme moderasjonen, men det å sammenligne lederlønninger med ansattelønninger… Selv om vi er veldig glad for å ha en sammenpresset lønnsstruktur i landet vårt, så er den ikke så sammenpresset at vi har flat lønn, og jeg håper heller ikke at vi kommer dit, sier Kristiansen, og legger til:

– Det blir urimelig å sammenligne med medlemsmassen.

LO-lederen påpeker at hun sitter med ansvaret for en organisasjon med blant annet to hundre ansatte.

Les hele saken på NRK.no.

ektenyheter