I disse dager opplever vi noe meget merkelig, nemlig en regelrett heksejakt på forskere som har uttrykket seg skeptisk til den rådende teorien om global oppvarming. I Norge har blant annet Dagens Næringsliv forsøkt å diskreditere solforskeren Willie Soon, ved å omtale han som “klimafornekter” og å “avsløre” at han har mottatt pengestøtte fra oljeselskaper. Det Dagens Næringsliv ikke nevner er at denne “avsløringen” kommer fra den ultraradikale ekstremistorganisasjonen Greenpeace.

Men la gå, la oss for et lite øyeblikk anta at alle anklagene mot denne “klimafornekteren” er korrekt. Var det ikke slik at klimadebatten var over for mange år siden? Og at det å tro noe annet er som å tro på en “flat jord”? Er ikke debatten vunnet? Død og begravet? Er det ikke sant, som DN skriver, at “klimafornektere” er en utdøende rase, en kult for de spesielt interesserte og uten noen som helst form for allmenn interesse?

Hvis alt dette er riktig, og det virkelig er sant at Willie Soon er like mye på blåbærtur som de som tror at jorden er flat, hva i alle dager er da poenget med å bruke så utrolig mye tid og krefter på å diskreditere han og de andre “fornekterne”? Når var sist gang du leste en artikkel i avisen med overskriften “Evolusjons-fornekter fikk betalt millioner av kroner av sekt for å skrive rapport”?

Du har selvfølgelig aldri sett en sånn artikkel for noe sånt ville vært direkte absurd. Kreasjonister og Flat Jord-tilhengere er så grundig diskrediterte at ingen tar dem seriøst lenger. Hvis noen betaler dem millioner av kroner for å skrive rapporter, så god tur. La dem gjøre det. Ingen bryr seg.

Derfor skurrer det noe voldsomt når klimahysterikere på den ene siden hardnakket hevder at “debatten er over” samtidig som de i praksis oppfører seg som om de er livredde for å tape debatten. For det kan ikke være noen andre grunner til å ty til personangrep enn at man mangler rasjonelle argumenter.

Så hva er den egentlige grunnen til denne plutselige heksejakten mer enn 10 år etter at debatten ble erklært som over? Svaret er veldig enkelt: de såkalte “klimafornekterne” er i ferd med å vinne den vitenskaplige debatten. Antallet forskere som er skeptisk til katastrofal menneskeskapte klimaendringer er økende, stikk i strid med påstanden til DN.

En av disse nye klimaskeptikerne (som nå i likhet med Willie Soon er “under etterforskning”) er den anerkjente klimaforskeren Judith Curry. I 2002, omtrent på den tiden debatten ble erklært som over, var hun en mainstream klimaforsker som aksepterte klimapanelets konklusjoner. Men siden den gang har hun gått fra å være sikker i sin sak om at debatten var over, til å bli usikker, til nå å bli sikker på at klimapanelet tar feil.

Les mer på onarki.no.

ektenyheter