I slutten av juli måned ifjor, skal fire afrikanere på henholdsvis 18, 19, 21 og 21 år, ha plukket opp en enslig mindreårig jente på Oslo S. De skal ha tatt med henne inn i en ubetjent vogn på et lokaltog og forgrepet seg på henne.

Gjengvoldtekten skal ha pågått i flere timer og politiet omtalte hendelsen som meget stygg og brutal, og så meget alvorlig på hendelsen. Hovedmistenkt, en 18 år gammel afrikaner, skal være født og oppvokst i Norge. Det var han som skal ha startet den timeslange gjengvoldtekten.

 

Etter å ha gått av på en av stasjonene i Oslo-området, skal de fire afrikanerne utsatt jenta for nok en voldtekt på veien til, samt inne i en leilighet som mennene disponerte i nærheten.

Den 4. september samme år kunne politiet gå til pågripelse av den hovedmistenkte 18-åringen. Kort tid etterpå pågrep politiet 18-åringens storebror, samt to av deres kamerater. Ingen av dem erkjente straffeskyld og mente at jenta var med på gjengvoldtekten frivillig.

 

Det dreier seg om straffelovens paragraf for voldtekt etter tredje ledd – som benyttes når voldtekt er begått av flere personer i fellesskap.

Det er denne paragrafen som statsadvokaten nå har fjernet i siktelsen mot de fire afrikanske mennene.

Den nye siktelsen med samleie med mindreårig, som omhandles under straffelovens paragraf 196, første ledd: Seksuell omgang med barn under 16 år, har en langt lavere strafferamme på kun seks år.

Les hele saken på frieord.no.

 

ektenyheter