I over en måned har daglig leder av driftsselskapet Finnmarkshallen, Tommy Hæggernæs, jobbet knallhard med å framskaffe dokumentasjon på at Finnmarkshallen ikke har noen konkurrenter, og at den ikke er i nærheten av å kunne rammes av ESAs regler om konkurransevridende, ulovlig offentlig støtte.

– Forleden fikk jeg fra fylkeskommunen en underskrevet leieavtale. 23. februar returnerte jeg avtalen med vår underskrift og trodde jeg alt var greit. Da følte jeg for å bevilge meg en liten konjakk. Dessverre kom det ny beskjed fra fylkeskommunen om at alle inngåtte avtaler var trukket tilbake på grunn av ny ESA-konklusjon; Finnmarkshallen skulle ha mottatt ulovlig og konkurransevridende økonomisk støtte, sier en lettere rystet hallsjef.

Kan bli stoppet
Alta kommune og Finnmark fylkeskommune har over lengre tid arbeidet med en modell for finansiering og drift for å kunne oppgradere Finnmarkshallen. Det er blitt inngått en intensjons- og samarbeidsavtale for utbygging og leie av arealer i Finnmarkshallen mellom Alta kommune, fylkeskommunen og Finnmarkshallen driftsselskap AS. I denne avtalen er det skissert en ansvarsfordeling mellom partene, og en finansieringsmodell for henholdsvis oppføringen og driften av hallen. I tilknytning til denne avtalen, er det også utarbeidet en leieavtale hvor driftsselskapet og fylkeskommunen står som henholdsvis utleier og leietaker.

Les hele saken i Altaposten.

ektenyheter