En av de største helsepolitiske seirene til KrF i partiets historie var innføring av røykeforbud på restauranter og utesteder som partiets tidligere helseminister Dagfinn Høybråten fikk i stand gjennom røykeloven i 2004. Dette skjedde til tross for heftige protester. Nå er protestene mer eller mindre forstummet. Er det nå snusens tur for KrF?

– Vi har ikke behandlet dette i partiet og derfor kan jeg ikke ha noen ferdige synspunkter før vi har gått igjennom dette. Min private mening som sykepleier er at vi må tørre å ta noen grep rundt snus. Det er ikke ufarlig, selv om det ikke er så farlig som røyk. Dette har mange sider. Som blant annet: Hva får man i seg av ulike ting i snusen?

 

 

– Kritikere mot snustiltak hevder dette dreier seg om gammeldags formynderi. Hva synes du om det?

– Den argumentasjonen ble jo brukt også da røykeloven ble innført. Men vi kan ikke slå fra oss at dette er en utfordring for folkehelsen. Jeg tror at brukere som ønsker å kutte snusen, ikke tenker at dette er formyndieraktig men at det vil være å ta tak i en helseutfordring, sier Bollestad.

 

Les hele intervjuet på Aftenposten.no.

ektenyheter