Sveriges Radios program Studio Ett får kraftig kritikk av sine lyttere etter sitt intervju med Israels ambassadør til Sverige Isaac Bachman.

Han var gjest i programmet i forbindelse med Benjamin Netanyahus reaksjoner etter terroren i København i helgen.

Netanyahu oppfordret søndag europeiske jøder til å emigrere til Israel, fordi de ikke lenger kan være trygge i europeiske land. Han sa videre at landet forbereder seg på en masseinnvandring fra europeiske jøder. Uttalelsene har vakt sterke reaksjoner fra flere europeiske statsledere, som mener de ivaretar deres jødiske borgeres sikkerhet.

– Som å anklage voldtatt kvinne

I statskanalens program gjorde Bachman flere betraktninger om den voksende antisemittismen i Europa. Han fikk deretter følgende spørsmål, gjengitt av svd.se:

– Har jødene selv et ansvar for den voksende antisemittismen vi nå ser?

– Det spørsmålet vil jeg helt og holdent avvise, svarer Bachman.

– Hvorfor det, spør programlederen igjen.

Bachman svarte da at å antyde noe slikt, er som å si at en kvinne har ansvaret når hun blir voldtatt.

SR beskyldes for antisemittisme selv

Passasjen har fått svenske lyttere til å reagere. Programmet beskyldes for å «være en del av antisemittismen selv» av en twitterbruker, mens PR-rådgiveren Matt Maandi skriver at ingen muslim hadde fått et slikt spørsmål.

 

Les mer i Aftenposten.

ektenyheter

1 kommentar

 1. Ja. Jødene har selv ansvaret for den voksende «antisemittismen»
  Og hvis folk flest visste hva jødene har gjort mot oss alle og fremdeles gjør, så ville det bli opprør og jødene ville bli kastet ut av europa.

  Hvis folk bare kunne lese den babyulonske talmud, så ville de se at jødedommen fakltisk er verre enn islam, og denne læren i den babylonske talmud må alle jødiske barn i Israel lese i skolen, den er pensum og dermed obligatorisk.
  På websiden til det mossaiske trossamfunn i Oslo, så leste jeg også at når jøder sier de studerer Bibelen, så er det egentlig den babylonske talmud de studerer.

  Dette leste jeg da jeg studerte jødedommen, og hvorfor jødene er så mislikt av mange. Da jeg senere gikk tilbake til siden, så kunne jeg ikke finne det, og hele siden hadde fått nytt innhold.

  Jødene er forøvrig ikke semitter, så hvis noen misliker jøder og det de driver med, så er det uansett ikke «antisemittisme»

  Hvite europeere av den kaukasiske rase er semitter.
  Dvs at den etnisk hvite norske befolkning er semitter, og det sammme gjelder for Sverige, etnisk hvite svensker av den kaukasiske rase , er semitter.
  Men jødene er IKKE semitter.

  Så vi har den pussige situasjon at jødene som ikke er semitter, kaller semittene (oss) for «antisemitter»

  Araberne er forøvrig også semitter.