Aps ordførerkandidat i Oslo, Tone Tellevik Dahl, vil vurdere vaksinepåbud, skrev Aftenposten i går. Bakgrunnen er at andelen vaksinerte i Oslo lenge har ligget under landsgjennomsnittet.

Kristin Ørmen Johnsen (H) mener ikke at vaksine mot smittsomme sykdommer, meslinger og røde hunder, som er en del av barnevaksinasjonsprogrammet, skal bli påkrevd for at et barn skal kunne begynne på skolen.

– Men det skal være meget gode grunner til ikke å vaksinere barn. Det er uforståelig og uansvarlig at foreldre velger for sitt barn at det ikke skal vaksineres. De utsetter sine barn, andres barn og sårbare grupper for stor risiko, sier hun.

Kjersti Toppe (Sp) mener det er uaktuelt å innføre et slikt krav i Norge.

– Vaksinasjon er en anbefaling som de aller fleste heldigvis nytter seg av. Vi tvangsvaksinerer ikke i Norge. At barn skal straffes med ikke å få rett til skolegang på grunn av foreldrenes medisinske valg, er jeg uenig i. Det er ekstremt viktig å få opp vaksinasjonsprosenten, men dette er ikke veien å gå.

Les mer i Aftenposten.

 

 

ektenyheter