Stockholm-baserte Epicenter tar bærbar teknologi til et nytt nivå med en mikrochip som lar deg åpne dører uten å taste en eneste PIN-kode.

Den er på størrelse med et riskorn, er laget av glass og er helt trygg, ifølge de svenske designerne. Med bare en radioantenne lar den deg åpne alle dører du tidligere måtte bruke adgangskort til, og det uten batterier.

 

– Dette er banebrytende teknologi som etter hvert kanskje kan brukes til å kommunisere med legen din, slik at han eller hun kan følge med på din allmenntilstand. Eller kanskje vi kan betale med hånden vår om noen år, sier administrerende direktør i Epicenter, Patrick Mesterton, til nyhetsbyrået Reuters.

Selv om et innsprøytet adgangskort kanskje høres skummelt for mange, forsikrer designerne oss om at mikrochipen er helt trygg.

– Du har din egen, personlige identifikasjonskode og sender den kun til de dører og lignende du trenger adgang til. Ingen kan spore din ID og følge med på mikrochipen din, forteller Mesterton.

 

Les mer på ABC Nyheter.

 

ektenyheter