En 24 år gammel mann fra Porsgrunn var tiltalt for å ha voldtatt en venninne. Ifølge tiltalen tok han tak rundt halsen hennes, dro henne i håret, slo henne i ansiktet og sa han ville drepe henne hvis han ikke fikk sex.

Men da rettssaken var over var både aktor, forsvarer og dommere enige om at han måtte frifinnes. Bare kvinnens advokat er uenig.

 

Tiltalen forteller altså om et grovt overgrep som skal ha skjedd hjemme hos 24-åringen. Men påtalemyndigheten har vært i tvil om bevisene holdt. Statsadvokatene i Telemark hadde først henlagt saken, men etter klage fra kvinnens advokat tok Riksadvokaten ut tiltale.

Rettssaken gikk for åpne dører i Nedre Telemark tingrett for noen dager siden. Den tiltalte 23-åringen nektet all skyld.

Dommerne skriver at de ikke er i tvil om at kvinnen «opplevde at hun ble voldtatt, og at hennes reaksjoner er preget av det.» Likevel mener de ikke at tiltalte kunne dømmes for det.

 

Les mer på Varden.no.

ektenyheter