Nå forsvarer alle norske politikere ytringsfriheten, til tross for at de har gjort det motsatte for få år siden

Selv om Ap har markert seg med en utstrakt vilje til pragmatisme, for ikke å si opportunisme, i ytringsfrihetsspørsmål de senere årene, er det ikke bare Ap-politikere som er flinke til å tilpasse seg ulike situasjoner. Erna Solberg og Børge Brende har begge stått frem som prinsippfaste forsvarere av ytringsfriheten og retten til å krenke etter Paris-terroren. Det fortjener de ros for, selv om det, som nevnt, ikke er spesielt modig å gjøre det akkurat nå. Solberg har også brukt anledningen til å kritisere den forrige regjeringen for at de ikke ”stilte opp sterkere for Selbekk” i 2006. Det er en berettiget kritikk, men timingen er påfallende. Solberg var ikke synlig plaget av at regjeringen ikke stilte opp for Selbekk da karikaturstriden pågikk i 2006. Og mens Solberg etter terroren i Paris understreker at ”retten til å gå over grensen som gjør at folk føler seg krenket, også når det gjelder religion, er viktig”, hadde Solberg i 2006 en tilnærming som minnet mye om Støres: ”Det er viktig å ha en balansert politikk i forhold til karikatursaken. Norge skal uttrykke forståelse for at tegningene virker støtende på mange muslimer”, mente Solberg den gangen.
Les mer.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!