Selv om Ap har markert seg med en utstrakt vilje til pragmatisme, for ikke å si opportunisme, i ytringsfrihetsspørsmål de senere årene, er det ikke bare Ap-politikere som er flinke til å tilpasse seg ulike situasjoner. Erna Solberg og Børge Brende har begge stått frem som prinsippfaste forsvarere av ytringsfriheten og retten til å krenke etter Paris-terroren. Det fortjener de ros for, selv om det, som nevnt, ikke er spesielt modig å gjøre det akkurat nå. Solberg har også brukt anledningen til å kritisere den forrige regjeringen for at de ikke ”stilte opp sterkere for Selbekk” i 2006. Det er en berettiget kritikk, men timingen er påfallende. Solberg var ikke synlig plaget av at regjeringen ikke stilte opp for Selbekk da karikaturstriden pågikk i 2006. Og mens Solberg etter terroren i Paris understreker at ”retten til å gå over grensen som gjør at folk føler seg krenket, også når det gjelder religion, er viktig”, hadde Solberg i 2006 en tilnærming som minnet mye om Støres: ”Det er viktig å ha en balansert politikk i forhold til karikatursaken. Norge skal uttrykke forståelse for at tegningene virker støtende på mange muslimer”, mente Solberg den gangen.
Les mer.

ektenyheter