En imam fra Telemark, Abdirashid Mohammed Bile, raser over at muslimske kvinner nektes å bære niqab når de studerer på en norsk høgskole. Han er til og med frekk nok til å argumentere med at det bare er rett og riktig at nordmenn må akseptere niqabkledde muslimske kvinner, når han må tåle at kvinner i Norge går lettkledd både på jobb og på gaten.

Denne imamen fremstår som kunnskapsløs og respektløs. Han bør få seg kunnskap om norske kvinners historie og deres kamp for likestilling. De modige kvinner, som konservative muslimer definerer som horer, har ofret mye for deres rettigheter. Han bør respektere dette, og vise aksept for det systemet som Norge har.

Imamen Mohammed Bile bør passe på sin egen ære, og la det norske samfunnet være i fred for hans intolerante holdninger. Jeg anbefaler at han og hans likesinnede tar seg en studietur til Saudi-Arabia. Der lever kvinner som slaver under niqabens fangenskap.

Jeg reagerer med avsky og skammer meg som muslim, overfor norske imamers oppførsel. De gir meg ag i hjertet. Slutt å være arrogante og overlegne, gi slipp på idiotiske holdinger og bli voksne! Ved å fremme gammeldagse patriarkalske og kvinneundertrykkende holdninger, bidrar de til at det norske samfunnet tar avstand fra oss. Jeg hører ofte at nordmenn blir forbannet og lei av imamenes krav og press.

Det er verdt å merke seg at niqab ikke er ansett for å være et religiøst plagg av alle muslimer. Saudi-Arabia og Somalia er blant de muslimske land som tvinger kvinner inn i disse plaggene. Iran er også en islamsk stat, men her er det forbudt å gå med niqab. Det er derfor ingen selvfølgelighet at alle konservative muslimer, som påberoper seg rett tro, er enige om bruk av niqab. Når ikke muslimer seg imellom er enige om dette, hvorfor skal man da påtvinge det norske samfunnet denne klesdrakten? Argumentet om at man går imot religionsfriheten ved å nekte studenter å bruke niqab, holder ikke!

Jeg er lei av muslimer som tror at de er bedre enn alle andre. Hvorfor må disse menneskene være så annerledes enn resten av samfunnet? Tror de at Gud elsker dem mer enn oss? Niqab representerer ikke bare undertrykkelse, men også arroganse. Det er arrogant å ta for gitt at mennesker skal akseptere det ubehaget som ligger i å måtte kommunisere med mennesker som skjuler sine ansikt.

Hvorfor skal vi tvinge denne ekstreme klesdrakten på det samfunnet som har åpnet sine dører for oss? Hvorfor viser vi muslimer selv så lite toleranse mot de medmennesker som vi krever så mye toleranse fra?
Les mer.

ektenyheter