Russland går bort fra å bruke den amerikanske dollaren som betalingsmiddel.

The Russians are actually making a move against the petrodollar.  It appears that they are quite serious about their strategy.  The largest natural gas producer on the planet, Gazprom, has signed agreements with some of their biggest customers to switch payments for natural gas from U.S. dollars to euros.  And Gazprom would have never done this without the full approval of the Russian government, because the Russian government holds a majority stake in Gazprom.  There hasn’t been a word about this from the big mainstream news networks in the United States, but this is huge.  When you are talking about Gazprom, you are talking about a company that is absolutely massive.  It is one of the largest companies in the entire world and it makes up 8 percent of Russian GDP all by itself.  It holds 18 percent of the natural gas reserves of the entire planet, and it is also a very large oil producer.  So for Gazprom to make a move like this is extremely significant.
Les mer.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!